2021-ben is rengeteg, magas pénzdíjazású e-sport versennyel készül a magyar játékosoknak az NGES!

2020. november 19.

Jövőre is temérdek lehetőségünk lesz nagy pénznyereményeket bezsebelni az e-sport versenyeken.

Őszintén szólva már eléggé régóta vártunk arra, hogy olyan e-sport versenyek induljanak Magyarországon, amik kivitelezésben, díjazásban és közvetítésben a külföldiekkel vetekednek. Ezeket hozta és hozza el nekünk a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség, aminek tagjai bejelentették, hogy jövőre milyen megmérettetésekkel várják a legnépszerűbb kompetitív játékok hazai rajongóit.

Egyre inkább úgy néz ki, hogy ha rajtuk múlik, akkor 2021-ben se fognak unatkozni a magyar gamerek, akiket több bajnoksággal és kupával kívánnak megmozgatni. Így januárban visszatér a Stay & Play Gamer Cup és elkezdődik a Magyar Esport Bajnokság FIFA 21 versenye, februárban egy exkluzív Egyetemi Bajnokságot indítanak a srácok, márciusban a CSGO egyéni bajnokság tavaszi szezonja fog elindulni, májusban pedig lezárul a CSGO, Valorant és LoL csapatversenyük is. Augusztus végén újra örülhetünk majd a Stay & Play újabb kupájának, szeptemberben visszatér a CSGO egyéni verseny, októberben meg a Magyar Esport Bajnokság CSGO, LoL és Valorant versenye. Végül pedig a FIFA 22 bajnokság zárja majd a sort.

Mint azt sokan már tudjátok, a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség hamarosan útjára indítja 10 millió forint összdíjazású Magyar Esport Bajnokságát, aminek különböző versenyszámaira még ti is tudtok nevezni. Ebből a korábbi cikkünkből kiderül, hogy pontosan hogyan.