A need more DM nyerte a Stay & Play Gamer Cup Valorant felvonását!

2020. november 19.

Kiváló döntőnek lehettünk szemtanúi.

A Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség (NGES) szeptemberben másodjára is megrendeziStay & Play Gamer CupotA felhozatalból természetesen az Riot Games idén debütáló játéka, a nagy népszerűségnek örvendő Valorant sem maradhatott ki.

Az eseményt a metabro stábja, illetve a közkedvelt streamer, KALImaci is élőben közvetítette, a két csatornán a mérkőzések továbbra is visszanézhetőek. A versenyre összesen 25 csapat nevezett, így négy BO1-es fordulóra és egy BO3-as fináléra került sor.

A need more DM nyerte a Stay & Play Gamer Cup Valorant felvonását! 3
A playoff végjátéka.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a need more DM és a Team Horizon Reapers jutott el a döntőig. Igaz csak két pályát láthattunk, de azok szorosak és izgalmasak lettek – végül a hatalmas csatározásból a need more DM jött ki győztesen. Az eredmények: Haven 13:10, Ascent 13:10.

A győztes csapat felállása, amely 100 ezer forinttal lett gazdagabb: Barcode, crazyd33R, hussaR, FoDa, Tigene. Nagy dicséretet érdemel a második helyezett THR is, amely tisztességesen helytállt a döntőben: Kwixy, Lana, specimen, Szimpli, TRuve.

metabro közvetítését volt, hogy egyidejűleg 1400 ember követte élőben, szóval a Valorant, illetve a magyar csapatok és játékosok népszerűsége a nézettségi adatokban is kiválóan megmutatkozik.

Gratulálunk a nyertes csapatnak és köszönjük a részvételt mindenkinek! Ne feledjétek, hogy két kupa még mindig hátravan: szombaton Rainbow Six, míg vasárnap League of Legends lesz terítéken!

A need more DM nyerte a Stay & Play Gamer Cup Valorant felvonását! 5