Egymillió forintos LAN verseny! – Jön a Digital Warriors: Cold War

2021. december 10.

Ismét közös projekttel rukkol elő a Honvédelmi Sportszövetség, illetve a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség, ugyanis érkezik a Digital Warriors: Cold War! A versenyt CS:GO-ban rendezik meg, mégpedig LAN körülmények között, ugyanis a december 28-án és 29-én esedékes eseménynek a budapesti Gamerland ad otthont. Az összdíjazás nem kevesebb, mint 1 millió forint, amit a négy legjobb csapat között osztanak szét!

Nevezés

Fontos, hogy az eseményen kizárólag 16 éven felüli magyar állampolgárok indulhatnak, a helyszínre való belépéshez pedig minden résztvevőnek rendelkeznie kell védettségi igazolvánnyal, vagy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR teszttel.

A versenyre való regisztráció díja játékosonként 4 ezer forint, azaz csapatonként 20 ezer forint (5 játékos), de további díj ellenében egy, vagy akár két cserejátékost is nevezhettek!

A Digital Warriors: Cold War versenyre történő regisztráció folyamata a következő:

 • Menj fel a www.nges.hu/coldwar oldalra, ahol a csapatod nevének és a személyes adataid megadásával nevezz a versenyre.
 • A megadott e-mail címedre kapni fogsz egy levelet, a leírtaknak megfelelően el kell küldeni a nevezési díjat.
 • A díj befizetését követően e-mailben kapni fogsz egy visszaigazolást a nevezés sikerességéről.
 • Jelentkezz be az EsportManager fiókodba (ha még nincsen EsportManager fiókod, hozz létre egyet ingyenesen).
 • Az EsportManager felületén jelentkezz a versenyre. A helytelen adatokat megadó résztvevők az Adminisztráció saját belátása szerint kizárhatók.

Azzal, hogy részt veszel a versenyen, elfogadod a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség szabályzatait, valamint az EsportManager Felhasználási Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát.

Dátumok

A verseny menetrendje a következő:

 • 2021. december 28. (kedd) – Csoportmérkőzések
 • 2021. december 29. (szerda) – Final Four

Az esemény egészét offline rendezik, a LAN-ra a budapesti Gamerland-ben kerül sor. Megnyitó kedden 9 órakor, míg kezdés 10 órakor, szerdán pedig 12 órakor.

Lebonyolítás

Egymillió forintos LAN verseny! - Jön a Digital Warriors: Cold War 3

Az eseményen létszámkorlátozás van, összesen tizenkét csapat vehet részt. A csapatokat két darab hatos csoportra osztják, ahol körmérkőzéses rendszerben játszanak. Mindkét csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes ági (single-elimination) rájátszásba. 

Az elődöntőben az „A” csoport első helyezettje a „B” csoport második helyezettjével, míg a „B” csoport első helyezettje az „A” csoport második helyezettjével csap össze.

A csoportmérkőzésekre BO1-es formátumban, míg a rájátszás (Final Four) összecsapásaira BO3-ban kerül sor. 

A csoportmérkőzések során a győztes csapat 3 pontot kap, míg a vesztes csapat nem kap pontot. Döntetlen esetén 1 pont jár mindkét csapatnak.

A csoportmérkőzések végleges sorrendjét az alábbi tényezők befolyásolják:

 • Magasabb számú szerzett pont
 • Egymás elleni eredmény
 • Nyert és vesztett körök aránya

A teljes versenyszabályzatot IDE kattintva olvashatjátok el, míg a verseny ágrajzát és a párosításokat az EsportManager weboldalán lehet majd nyomon követni.

Díjazás

Összesen 1 millió forintot lehet majd nyerni, ami helyezettekre lebontva így néz ki pontosan:

 • Első helyezett – 500 000 FT
 • Második helyezett – 300 000 FT
 • Harmadik helyezett – 100 000 FT
 • Negyedik helyezett – 100 000 FT

Közvetítés

Egymillió forintos LAN verseny! - Jön a Digital Warriors: Cold War 5

A Leet produkciós csapata a kétnapos verseny egészét élőben közvetíti majd a Leet Esport Twitch-csatornán, a házigazda Gács “Bengac” Bence és Málovics “gabesson” Gábor lesz, míg a mérkőzéseket az ország legnépszerűbb CS:GO kommentátoraival élvezhetitek majd közösen.

Fontos dokumentumok

További információkért kövessétek a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség Facebook és Instagram oldalát, illetve csatlakozzatok az NGES Discord szerverére!

A versenyhez sok sikert és jó szórakozást kívánunk!