Egyszerre két esport versenyt is indít az NGES!

2021. augusztus 13.

Az NGES az amatőröknek és a profiknak egyaránt kedvez: előbbiek a Stay & Play Gamer Cup során, utóbbiak pedig az NGES Elite Cup-on bizonyíthatnak.

Még fel sem ocsúdtunk a 17 millió forint összdíjazású Magyar Esport Bajnokság versenyeiből, ám az NGES máris új eseményekkel rukkol elő. Jogos a többes szám, hiszen a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség nem is egy, hanem rögtön két versenyt is bejelentett!

Az NGES áprilistól júniusig minden idők egyik legjelentősebb magyar esport versenysorozatát hozta el, most pedig érkezik az elsőként terítékre kerülő NGES Elite Cup, illetve a negyedik felvonással büszkélkedő Stay & Play Gamer Cup.

Stay & Play Gamer Cup 4.0

Egyszerre két esport versenyt is indít az NGES! 3

Az NGES – a harmadik Stay & Play Gamer Cup-hoz hasonlóan – ezúttal is nyolc különböző játékban szervez versenyeket, ezek a következők:

 • VALORANT (5vs5) – augusztus 28.
 • Street Fighter V (1vs1, cross-play) – augusztus 29.
 • Rainbow Six Siege (5vs5) – szeptember 4.
 • PUBG (4vs4) – szeptember 5.
 • League of Legends (5vs5) – szeptember 11.
 • Dota 2 (5vs5) – szeptember 12.
 • Counter-Strike: Global Offensive (5vs5) – szeptember 18.
 • Rocket League (3vs3, cross-play) – szeptember 19.

Ahogy azt láthatjátok, a legnépszerűbb kompetitív játékokban folyik majd a küzdelem, amelyek között megtalálunk csapat és egyéni kategóriát, valamint cross-playes és kizárólag PC-s versenyszámokat is.

Az esemény összdíjazása másfél millió forint: a csapatjátékok győztesei 200 ezer forintot tehetnek zsebre, kivéve a 3vs3-as Rocket League-et, ahol 150 ezer forintot. A Street Fighter V-nél a legjobb három helyezettet díjazzák, sorrendben 70 ezer, 50 ezer és 30 ezer forinttal.

NEVEZÉS

Ha szívesen megmérettetnétek magatokat, akkor ezen az oldalon tudtok jelentkezni!

NGES Elite Cup

Egyszerre két esport versenyt is indít az NGES! 5

Az első ízben terítékre kerülő NGES Elite Cup egy meghívásos verseny, amelyen hazánk legismertebb és legsikeresebb csapatai vesznek részt.

 • VALORANT (5vs5) – augusztus 28-29.
 • Rainbow Six Siege (5vs5) – szeptember 4-5.
 • Counter-Strike: Global Offensive (5vs5) – szeptember 11-12.
 • League of Legends (5vs5) – szeptember 18-19.

Az esemény összdíjazása négymillió forint, azaz játékonként egymillió forint. A résztvevő csapatok mindegyikét díjazzák, sorrendben 400 ezer, 300 ezer, 200 ezer és 100 ezer forinttal.

Közvetítés

Egyszerre két esport versenyt is indít az NGES! 7

Az NGES Elite Cup minden játékának (CS:GO, LoL, VALORANT és R6S) minden mérkőzését élőben követhetitek a Leet Esport csatornáján, mégpedig a legnépszerűbb hazai kommentátorok tolmácsolásában. A legbiztosabb az, ha már most bekövetitek a csatornát, így biztosan nem maradtok le semmiről!

További információkért kövessétek a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség Facebook és Instagram oldalát, illetve csatlakozzatok az NGES Discord szerverére

A versenyekhez sok sikert és jó szórakozást kívánunk!