Ez volt élőben a GES Tavaszi FIFA 19 Kupa – Videó

2020. november 19.

Offline FIFA 19 versenyen mérhették össze tudásukat az ország legjobb játékosai a Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES) rendezvényén. A FIFA 19 Ultimate Team keretein belül megrendezett verseny döntőjének pedig nem más, mint a Magyar Telekom székháza adott otthont.

Két kategóriában indulhattak a játékosok, PS4-en, valamint Xbox One-on mérhették össze tudásukat a legjobbak, kategóriánként 12 játékos, akik a selejtezők során küzdhették be magukat a nagydöntőbe. A döntő napján kiderült, hogy 3 kvalifikált játékos nem tud sajnálatos módon részt venni a rendezvényen, így végül Xbox platformon 11, míg PS4-en 10 játékos csapott össze, hogy végül egy győztesként emelkedhessen ki a tömegből.

A verseny “Round Robin” rendszerben zajlott, vagyis mindenki játszott mindenkivel, s az összesített pontok alapján végül kialakult egy rangsor. Éppúgy, mint a valóságban, egy győzelem 3 pontot ért, egy döntetlen 1 pontot és mindezek mellett, ha pontegyenlőség alakult ki, az egymás elleni eredmények döntöttek.

A PlayStation 4-es Tavaszi Magyar Kupát Novák Dániel (Gogetinho) nyerte, míg Xboxon Szirtes Gábor (Gabinho) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Íme a rendezvény hivatalos videója: