Féltávnál jár az NGES és a Samsung által támogatott iRacing bajnokság!

2021. április 8.

Félidejéhez érkezett a Tassi Sim Racing Challenge aktuális versenysorozata, az Expertnet TSRC | Powered by Odyssey. Az iRacing bajnokság március elején indult útjára, mégpedig a Samsung Odyssey támogatásával, illetve a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség szakmai hozzájárulásával.

Szövetségünk számára nem ismeretlen az iRacing világa, hiszen 2020 tavaszán, a Nemzeti Sport Online közreműködésével, az NGES indította útjára a Nemzeti Sim Ligát is. A korábbihoz hasonlóan a mostani bajnokság is a világ legnépszerűbb szimulátor játékában kerül megrendezésre, az NGES mellett ezúttal a Samsung és Tassi Attila jóvoltából.

Féltávnál jár az NGES és a Samsung által támogatott iRacing bajnokság! 2

A két hónapon át tartó országos megmérettetés három fordulón van túl: március 2-án Monza, március 16-án Spa, március 30-án pedig Barcelona került terítékre. A versenysorozat első fele a következő módon alakult:

 • Első forduló (Monza, Olaszország): az időmérőt Tassi Attila, az első futamot Tóth Dávid, a második futamot pedig Nagy Szilárd nyerte. Az MVP címet Tóth Dávid érdemelte ki, aki egy Samsung 970 EVO Plus 500 GB SSD-vel lett gazdagabb.
  Összefoglaló videó
 • Második forduló (Spa, Belgium): az időmérőn és az első futamon Báldi Gergő, a második futamon pedig Kiss Norbert bizonyult a legjobbnak. Ezúttal MVP-nek Roós Andrást választották, jutalma egy Samsung 870 EVO 500 GB SSD lett.
  Összefoglaló videó
 • Harmadik forduló (Barcelona, Spanyolország): Tóth Dávid az időmérő és az első futam során is a mezőny fölé kerekedett, majd a második futamon Roós András diadalmaskodott. Az MVP címet és az ezzel járó Samsung 970 EVO Plus 500 GB SSD terméket Csikós Dominik gyűjtötte be.
  Összefoglaló videó (TBA)
Féltávnál jár az NGES és a Samsung által támogatott iRacing bajnokság! 4

Fontos, hogy MVP-nek nem választhatnak profi autóversenyzőt (legyen akár aktív, akár visszavonult), illetve olyan pilótát sem, akit korábban már megszavaztak a forduló legjobbjának. A heti nyeremények mellett a bajnokság végén – az összes futamon indulók között – kisorsolásra kerül még egy szimulátor cockpit, a Next Level Racing felajánlásából.

Ha pedig már a profi versenyzők is szóba kerültek: érdemes kiemelni az eddig zajlott fordulók közül a másodikat, ahol tekintélyes felhozatal alakult ki ezen a téren. A belgiumi versenyen egyszerre elindult Kiss Norbert, Nagy Dániel, Tassi Attila, Somogyi Márk (George Racing Team), Báldi Gergő és Csuti Zoltán (M1RA), Kovács Sámuel és Csuti Kristóf (RCM Motorsport), illetve Hatvani Bálint is.

Az Expertnet TSRC | Powered by Odyssey jelenlegi állása:

 1. Roós András (246 pont)
 2. Tóth Dávid (210 pont)
 3. Hatvani Bálint (168 pont)
 4. Csikós Dominik (145 pont)
 5. Nagy Szilárd (143 pont)

A széria április 13-án, a negyedik fordulóval folytatódik, ezúttal a német Nürburgring lesz a helyszín. Ha nevezni szeretnétek, akkor arra minden forduló előtti vasárnap éjfélig van lehetőségetek, mégpedig a bajnokság hivatalos Discord szerverén keresztül.

Az élő közvetítéseket továbbra is megtaláljátok Tassi Attila Facebook-oldalán, legközelebb is ott találkozunk. A versenysorozathoz a résztvevőknek sok sikert, a nézőknek pedig jó szórakozást kívánunk!