Lezajlott a MEB CS:GO második nyílt kvalifikációja: a disrespectful és a WHOOPTY a két továbbjutó!

2020. november 19.

Ők már biztosan ott lesznek a zárt kvalifikáción!

Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség (NGES) által szervezett Magyar Esport Bajnokság (MEB) CS:GO versenye két nyílt kvalifikációt, egy zárt kvalifikációt és egy Final Four névre hallgató négyes tornát foglal magába. A nyílt kvalifikációkról 2-2 csapat jut be a zárt kvalifikációba, négy meghívott csapat mellé. A nyolcas mezőnyből négy csapat jut majd be a végső szakaszra, ahol egymillió forintos összdíjazásért játszhatnak majd.

Az első nyílt kvalifikáción 27 csapat vett részt, amelyek így 32-es ággal indultak útjukra. A második nyílt kvalin 25 csapat indult el, tehát itt is 32-es ággal kezdtek.  Az első két körben BO1-es, míg a negyed- és elődöntőben BO3-as mérkőzéseket rendeztek. A két elődöntő során a disrespectful és a WHOOPTY csapata bizonyult erősebbnek, így ez a két formáció jutott be a zárt kvalifikációba. A csapatok felállása a következő:

  • disrespectful: remaiN, Myekry, blaze, markk, erretzen
  • WHOOPTY: CRULY, Hawkexe, NonS3nS, ToT_TI, durtzi

A zárt kvalifikáció ma délután 2-től indul, a metabro twitch csatornáján követhetitek élőben a küzdelmeket a meghívott és a kvalifikált csapatok között!