NGES x NSO x TRP: elindult a Nemzeti Sim Liga, ezt kell tudnod róla!

 

 

 

 

A Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség a Stay&Play sorozat után újabb versenysorozatot indít: ez a Nemzeti Sim Liga, mely során partnere a szövetségnek a Truck Race Promotion e-Sport , valamint a Nemzeti Sport Online is – náluk korábban olvashattatok már beharangozót is.

 

 

Ennek során az iRacing nevű játékban küzdenek meg egymással az indulók – nézzük is, hogy mit kell tudnotok erről!

A játékról

 

Azért az iRacingre esett a választás, mert ez a világ első számú szimulátora gyakorlatilag: a profik ezzel játszanak alapvetően, mert ez áll a legközelebb a valós autóversenyzéshez. Nem csak Magyarország legjobb szimulátorosát keresi a fent említett trió, hanem összeeresztik aktív autóversenyzőkkel is a résztvevőket. Olyan nagy nevekről beszélünk, mint a kamion Európa-bajnok Kiss Norbert, valamint a túraautós Szabó Zsolt, Tassi Attila, Nagy Dániel és versenyenként egy-egy alkalomra több meglepetés versenyző is tiszteletét teszi.

Ahogy a promó videóból is kiderült, a házigazda az ismert autó-motorsport személyiség Szujó Zoltán, állandó segítője pedig Bereznay Dániel, aktív F1 Esport versenyző, valamint Matics Zsolt, a Fit4Race versenyfelkészítő központ megalkotója.

A sorozatról

 

Egy promo kupával indult el május 2-án a sorozat, ezt itt nézhetitek vissza:

Május 9-én ment le az első forduló, melyből egy összefoglaló is készült, íme a videó:

Ezen kívül még 5 hétvégén tart a verseny, melyekről olvashattok a Metabro oldalán összefoglalókat és beharangozókat is. Párhuzamosan fut amatőr és haladó liga is, a haladót közvetíti a Metabro kommentátor duója kiegészülve a fentebb említett három szakértőkkel – az összefoglalókban azonban olvashattok mindkét ligáról.

A Bajnokság fordulói

 

A Bajnokság fordulóinak időpontjai és pályái a következők:
Felkészítő kupa: május 2. – Donington (bajnoki pontszerzésre nem jogosít)
1. forduló: május 5 – május 9. – Interlagos
2. forduló: május 12 – május 16. – Road Atlanta
3. forduló: május 18 – május 23. – Daytona Road, éjszakai
4. forduló: május 26 – május 30. – Road America
5. forduló: június 1 – június 6. – Suzuka
6. forduló: június 9 – június 13. – Spa Francorchamps

A szabályokat és a pontos lebonyolítást ide kattintva érhetitek el.

 

Nyeremény

 

A kupa győztese egy Logitech Headset G533 DTS 7.1 mikrofonos fejhallgatót vihet haza az AQUA Webáruház felajánlásából, illetve emellett a bajnokság fordulóin mindegyik szerver első három helyezett versenyzője válogatott nyereményekben részesül, melyet az adott forduló hetében tesznek közzé a szervezők. Összesen nem kevesebb, mint 1500 eurónyi csomag kerül kiosztásra díjazás formájában!

 

További partnerek

 

Eredmények

 

A bajnokság mind a hat fordulója lement a sorozatból, mutatjuk a beharangozókat és összefoglalókat azoknak, akik lemaradtak volna!

 

1. Forduló

 

2. Forduló

 

3. Forduló

 

4. Forduló

 

5. Forduló

 

6. Forduló

Az összetett állása

 

Kapcsolat

telefonszám:

+3613714457

A szerződéses és sportszövetségi jogi struktúra kialakításában jogi tanácsadónk a Bird & Bird.

MAXIMA GROUP