Szövetség

A Nemzeti Gaming és E-sport Sportági Szövetség munkatársai 2017 óta fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy Magyarországon a gaming és az e-sportok sokkal népszerűbbek, illetve társadalmi szinten jóval szélesebb körben elfogadottabbak lehessenek. Ennek érdekében rendszeresen kisebb és nagyobb lélegzetvételű versenyeket, kupákat és bajnokságokat, valamint egyetemi szinten megvalósuló edukációs előadásokat szervezünk, amik több szempontból is képesek felnőni a külföldi példákhoz, miközben rengeteg embert képesek egyszerre megmozgatni.

Szövetség 1

A másik nagy célkitűzésünk pedig az, hogy Magyarországon elsőként alkothassuk meg azt a jogi keretrendszert, ami a megfelelő szabályozások segítségével lehetővé teszi a hivatásos profi- és amatőr e-sport versenyek létrejöttét. Első lépésként ehhez már a megalapításunk előtt különös figyelmet fordítottunk arra, hogy az országos sporttörvényeknek megfelelően alakítsuk ki működésünk alapjait.

Szövetség 3

Szövetségünk hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő tudással rendelkező tagokkal és piaci szinten meghatározó szereplőnek számító partnerekkel rendelkezik, amik együtt járulnak hozzá ahhoz, hogy szakmailag és jogilag a legmagasabb szintű támogatást biztosíthassuk a hazai e-sport játékosok és csapatok számára.